Έκδοση για κινητά τηλέφωνα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Βραβεία Ανοιχτής Παλάμης

Κοντεύω να συμπληρώσω ένα μήνα από το τελευταίο μου post και ίσως κάποιοι να πίστεψαν ότι εγκατέλειψα το χόμπι μου. Αμ δε καταλάβατε καλά. Δε θα με ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα.

Ο λόγοι που ήμουν απών… πολλοί. Μια η εξεταστική και τα πρωινά ξυπνήματα., μια το μικρό μου ταξιδάκι στην Αθήνα να επισκεφτώ την αδερφούλα μου (πολύ που κατέβηκα γι’ αυτήν βέβαια αλλά να ’χαμε να λέγαμε). Και πάνω που γυρίζω στην πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης έτοιμος να γράψω για της εμπειρίες μου από την Πρωτεύουσα άρχισαν τα προβλήματα.
Προτού αρχίσω να μοιράζω τις μούντζες προτιμώ να πω τα πράματα όπως έγιναν από την πολύ αρχή. Αυτή η αρχή ξεκινάει αρκετούς μήνες παλιότερα… όταν ήμουν ακόμα φαντάρος… και παρόλο που ήμουν φαντάρος διατηρούσα την νοημοσύνη σε υψηλό επίπεδο (έτσι τουλάχιστον πίστευα). Έτσι λοιπόν αυτή η υψηλή νοημοσύνη (όπα ρε Αϊνστάιν )μου πρόσταζε να ξεφύγω από τα σίδερα του ΟΤΕ (γιατί είχε πιαστεί ο κώλος μας από τόσο πιάσιμο με τις υπέρογκες τιμές του, που να το χρησιμοποιούσαμε κιόλας το σταθερό). Σαν συνδρομητής της Forthnet μέσω της ADSL σύνδεσής μου και δηλώνοντας ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που μου πρόσφερε εδώ και ενάμιση χρόνο αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή στο ιδιόκτητο της μέσω της προσφοράς 2play. Την χρονική στιγμή που το είδα βέβαια δεν μπορούσα μιας και δεν καλυπτόταν στην περιοχή μου, έτσι το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνω την αίτησή μου αφού απολυθώ αφού τότε θα καλυπτόταν και η περιοχή μας από το ιδιόκτητο.
Έτσι κι έγινε στην τελευταία άδεια (απολύσεως) βεβαιώθηκα από την ιστοσελίδα της Forthnet ότι η περιοχή μου (μέσω Κέντρου Νέας Βάρνας) καλύπτεται από το ιδιόκτητό δίκτυό της και ετοίμασα την αίτηση μου μαζί με όλα όσα χρειαζόντουσαν (φωτοτυπίες λογαριασμού ΟΤΕ και ταυτότητας κλπ) κατέβασα και την λίστα με το πού μπορώ να παραδώσω όλη αυτή την χαρτούρα και επειδή δεν προλάβαινα να κάνω τίποτε άλλο τα άφησα στον πατέρα μου μιας και δεν είχε μείνει τίποτα. Φυσικά δεν έκανε τίποτα γιατί όπως είναι φυσικό τον εκφόβισε μάλλον η πωλήτρια εκεί μόλις του είπε για τον ένα μήνα αναμονής μέχρι την ενεργοποίηση.
Με το που απολύθηκα (7 Αυγούστου) πήγαμε μαζί και αφού διαβεβαιώθηκα ότι δεν θα υπάρχει καμία μεγάλη διακοπή μέχρι να γίνει η μεταφορά έδωσα όλη την χαρτούρα κι έφυγα (τα είχα όλα έτοιμα, το μόνο που κάναν ήταν να μου βγάλουν αντίγραφο της αίτησης μου, τέτοιο self service μάλλον δεν τους ξανά έτυχε).
Από τότε οι μέρες κυλούσαν, έκανα τις διακοπούλες μου και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από Forthnet. Είπα να περιμένω 1 μήνα πριν αρχίσω τα τηλεφωνήματα μιας και 1 μήνα με είχε διαβεβαιώσει η πωλήτρια ότι θα είμαι σε αναμονή αν και με τους δικούς μου υπολογισμούς μου υπολόγιζα ένα δίμηνο. Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση δεν με πολύ ενοχλούσε μιας και ήμουν με δωρεάν Internet όλον αυτόν τον καιρό μέχρι να μεταφερθώ στο 2play (η συνδρομή μου είχε λήξει αρχές Ιουλίου).
Με το που άρχισε η εξεταστική (2 Σεπτεμβρίου) είδα φώς και στη ιστοσελίδα της Forthnet για την αίτησή μου:
02/09/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ
02/09/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet
Καθησυχάστηκα κι εγώ και προχώρησα στα άλλα προβλήματα που είχα μπροστά μου και δεν ήταν άλλα από τα διαβάσματα. Πέρασε άλλος ένας μήνας χωρίς καμία αλλαγή και μπήκαμε στον Οκτώβρη και ως δια μαγείας βλέπω στην ιστοσελίδα την αλλαγή αλλά τι αλλαγή:
02/10/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ
01/10/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet
Κάπου εκεί σταμάτησα να εμπιστεύομαι και την σελίδα της εταιρίας αλλά για άλλη μια φορά άφηνα το θέμα έτσι μέχρι να εξελιχθεί και να δώ την διαφορά ξαφνικά. Και δυστυχώς την είδα με άσχημο τρόπο. Ήταν απόγευμα Τρίτης 3 Οκτωβρίου… όταν ξαφνικά αποσυνδέθηκα και δεν ξανασυνδέθηκα μαζί με ένα σωρό μυστήρια να συμβαίνουν. Η γραμμή μου να έχει αναβαθμιστεί από τα 768kbps στο 1Mbps το μόντεμ της Crypto αλλά και το ασύρματο Router της Linksys να συγχρονίζονται άνετα αλλά να μη συνδέομαι πράγμα που σημαίνει ότι γραμμή ADSL έχω… δε μου τη κόψανε αλλά αυτό το Error 721 που μου έδινε το modem δεν μου έλεγε τίποτα για πρόβλημα από την πλευρά της Forthnet αλλά από τον ΟΤΕ.
Είπα να το αφήσω καμία μερούλα ακόμα μήπως είναι τα φυσικά επακόλουθα της μεταφοράς μου στο ιδιόκτητο. Αλλά τι σόι μεταφορά είναι αυτή με μια απλή αναβάθμιση στο 1mbps και όχι μεταφορά στα 24Mbps του ADSL2+. Μπήκα net την επόμενη από το κινητό για να δώ το εξής
04/10/2007 Ενεργοποίηση Internet. Σε μερικές ημέρες θα ακολουθήσει ενεργοποίηση της Τηλεφωνίας.
02/10/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ
01/10/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet
Ποια ενεργοποίηση ρε παιδιά που είχα ιντερνέτ και το ‘χασα. Μήπως απενεργοποίηση εννοούσατε. Δηλαδή μήπως πρέπει να αρχίσω να φοβάμαι για τα χειρότερα με αυτό που είπατε παρακάτω για ενεργοποίηση της τηλεφωνίας?????
Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα. Αρχικά ούτε γραμμή δεν έπιανα. Μόλις έπιασα περίμενα 15 λεπτά στην αναμονή και άλλα 15 λεπτά με τον τεχνικό από την άλλη να του αναλύω το πρόβλημα και αυτός να θέλει να με πείσει ότι το πρόβλημα ίσως να είναι με τις ρυθμίσεις. Άντε να κάνουμε βήμα βήμα όλες τις ρυθμίσεις να δει ότι όλες είναι σωστές και να μου πει στο τέλος ότι το δηλώνει βλάβη στον ΟΤΕ γιατί λέει ότι δεν είμαι στο ιδιόκτητο και θα περιμένω κάνα διήμερο.
Και κάπου εδώ πρέπει να απονείμω τα βραβεία που με τόση λαχτάρα ήθελα.
Το πρώτο πρώτο πάει φυσικά στον ΟΤΕ που μια δουλειά ήταν να κάνει και αυτή την έκανε σαν τα μούτρα του. Αντί να φτιάξει χάλασε.. Μόνο για διαφημιστικά με το (άλλο λαμόγιο πρώτο στις αρπαχτές) Γιάννη Χατζημιχάλη (έτσι τον λέω εγώ και όποιον του αρέσει) είναι, μόλις αρχίσει και χάνει πελάτες παίρνει την εκδίκηση του με ύπουλα μέσα λες και ήμασταν ιδιοκτησία του ένα πράμα.
Δεύτερο βραβείο πάει στη Forthnet και γενικά σε κάθε εταιρία ISP είτε λέγεται HOL είτε VIVODI είτε ON είτε Vodafone που άλλα τάζουν και άλλα δίνουν.
Και τέλος το πιο σημαντικό απ’ όλα σε όλους εμάς που συνεχίζουμε και τα ανεχόμαστε όλα αυτά, που συνεχίζουμε να είμαστε τα κορόιδα παντού σε αυτή τη χώρα και για άλλη μια φορά θα ακριβοπληρώσουμε υπηρεσίες που μας έχουν τάξει και στην τελική δε θα τις έχουμε ποτέ. Και μιας και βρήκα και την εικόνα αξίζει σε όλους εμάς το μεγαλύτερο βραβείο ανοιχτής παλάμης που για άλλη μια τετραετία διαλέξαμε να μας κυβερνάνε λαμόγια και να μας τρώνε τα λεφτά με φόρους και αυξήσεις ενώ προεκλογικά για πρώτη φορά στα χρονικά δεν ταξανε τίποτα. Προτιμάμε να μας κυβερνάει ένας πρωθυπουργός που προσδίδει σιγουριά χωρίς να λέει τίποτα και το κυριότερο χωρίς να κάνει τίποτα (παρά μόνο να τρώει μακαρονάδες) και μια χώρα να μπαίνει για άλλη μια φορά στον αυτόματο πιλότο κι όπου μας βγάλει, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς τίποτα.. παρά μόνο μέτρα που ωφελούν τους λίγους και αυξημένη φορολογία για να τρώνε πάλι οι λίγοι. Και το χειρότερο όσο αυτή η κυβέρνηση θα προωθεί αυτά τα μέτρα εμείς θα ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ και την εκλογή προέδρου λες κι αυτό θα σώσει την χώρα τα επόμενα 4 χρόνια η με κάθε τι άσχετο όπως το τι έκανε η τάδε διάσημη η το ποιο είναι το πιο επιτυχημένο σχήμα στα μπουζούκια αυτό το χειμώνα…
(ξέρω ότι ήταν σχετικά off topic η τελευταία παράγραφος αλλά καλό είναι κάνουμε και λίγη αυτοκριτική πριν αρχίσουμε και ρίχνουμε τα πυρά παντού και να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: