Έκδοση για κινητά τηλέφωνα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Forthnet 2Prey (Η Καταγγελία)


Με το παρόν επιθυμώ να σας ενημερώσω και να ζητήσω την παρέμβασή σας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζω τις τελευταίες 10+ μέρες (από τις 3 Οκτωβρίου 2007) στην ενεργοποίηση υπηρεσιών ADSL για το τηλεφωνικό νούμερο 231058****, καθώς και την εξαπάτηση που δέχτηκα από την Εταιρία Forthnet μέσω της ιστοσελίδας της όσων αφορά την κάλυψη του ιδιόκτητου δικτύου της.

Τα πλήρη στοιχεία μου είναι:
Όνομα: Τάδε
Επώνυμο:
Ταδόπουλος
Διεύθυνση:
Ταδομένους 4 Ταδούπολη
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τ.Κ: Τάδαριθμός
Ηλεκτρονική διεύθυνση: tade@mail.com
Τηλέφωνο: Ταδοτήλ
Ένα σύντομο ιστορικό της κατάστασης παρουσιάζεται εδώ:
· Στις *αρχές Αυγούστου* ενημερώνομαι μέσω του δικτυακού τόπου (http://adslwizard.forthnet.gr/) της Forthnet ΑΕ για την "διαθεσιμότητα" της υπηρεσίας Forthnet 2Play (Full LLU) για τον τηλεφωνικό μου αριθμό (231058****) και προχωρώ σε αίτηση (στις 7/8) με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εξουσιοδοτήσεις. Από την εταιρεία με ενημερώνουν ότι η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί σε 3-4 βδομάδες.
· Μέσω του δικτυακού τόπου (http://www.forthnet.gr/adslstatus) ενημερώνομαι αρχικά ότι η Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης καθώς και η αποστολής της στον ΟΤΕ έγινε στις 2/9. Ένα μήνα αργότερα οι παραπάνω ημερομηνίες αλλάζουν σε 1/10 παραλαβή της αίτησης και 2/10 αποστολή αίτησης στον ΟΤΕ.
· Στις 3/10/2007 η υπάρχουσα σύνδεσή μου στο Internet διακόπτεται (ήμουν ήδη συνδρομητής της Forthnet σε υπηρεσίες Internet μέσω ADSL) με ταυτόχρονη όμως αναβάθμιση της γραμμής στο 1Mbps. Την επόμενη (4/10) ενημερώνομαι από τον δικτυακό τόπο της εταιρίας ότι ενεργοποιήθηκε η σύνδεση μου στο internet και ότι σε λίγες μέρες θα ενεργοποιηθεί και η τηλεφωνία.
· Στις 5/10/2007, καλώ το τμήμα εξυπηρέτησης της Forthnet για το πρόβλημα με την σύνδεση στο Internet και με διαβεβαιώνουν μετά από αρκετές δοκιμές ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε από μεριά μου στον εξοπλισμό μου ούτε από την δικιά τους αλλά από μεριά ΟΤΕ και ότι θα το δηλώσουν βλάβη στον ΟΤΕ. Στις 9/10 και ενώ το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ξανακαλώ το τμήμα εξυπηρέτησης για να μάθω ότι δεν υπάρχει καμία καταχώρηση για βλάβη στην γραμμή μου και έτσι ξανά-δηλώνουν την βλάβη στον ΟΤΕ. Στις 12/10 ξανακαλώ και αυτή την φορά μου λένε ότι βλέπουν το αίτημά μου για την βλάβη και ότι θα έπρεπε να με είχαν πάρει τηλέφωνο πράγμα που δεν έγινε. Με διαβεβαιώνουν ότι θα προωθήσουν το αίτημά μου και ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί μου την ίδια μέρα πράγμα που επίσης δεν έγινε. Την επόμενη (13/10) ξανακαλώ την εξυπηρέτηση πελατών και παίρνω σαν απάντηση να ξανά-επικοινωνήσω την Δευτέρα μιας και τα αιτήματα βλάβης προς τον ΟΤΕ χρειάζονται περίπου 3 εργάσιμες μέρες.
· Να σημειώσω ότι σε όσες περιπτώσεις κάλεσα την υποστήριξη πελατών το τηλεφωνικό κέντρο τους με έθετε σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα (20-30 λεπτά)
· Στις 14/10 καλώ τον αριθμό δήλωσης βλαβών του ΟΤΕ (στο 121) και πληροφορούμαι ότι θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον παροχό (Forthnet) για το πρόβλημά μου και ότι δεν έχει γίνει καμία αίτηση για βλάβη στην γραμμή μου από την μεριά της Forthnet ενώ θα έπρεπε απευθείας να είχαν επικοινωνήσει μαζί τους. Επίσης την ίδια μέρα ενημερώνομαι από έγκυρη διαδικτυακή πηγή (http://www.adslgr.com) ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κάλυψη από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet στην περιοχή μου και ότι οι υποδείξεις της εταιρίας μέσω της ιστοσελίδας της είναι παραπλανητικές ενώ επίσης δεν σκοπεύει να καλύψει την περιοχή μου μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της στο κοντινό μέλλον με αποτέλεσμα να είμαι ακόμα δέσμιος του δικτύου του ΟΤΕ και να πληρώνω παράλληλα με τα τέλη της Forthnet και τα τέλη του OTE. Αυτόματα προβαίνω σε αίτηση διακοπής της υπηρεσίας 2play.
Συνοπτικά έχουμε:
1. Παραπλάνηση όσων αφορά την κάλυψη του ιδιόκτητου δικτύου της εταιρίας για την περιοχή της Ταδούπολης Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
2. Ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια αίτηση για την ενεργοποίηση μιας υπηρεσίας της εταιρίας.
3. Αναποτελεσματική εως ανύπαρκτη υποστήριξη πελατών στην διευθέτηση των προβλημάτων με άμεση απόδοση των ευθυνών οποιονδήποτε προβλημάτων σε τρίτους (ΟΤΕ)
4. Μη ολική παροχή των υποσχόμενων υπηρεσιών (καθόλου Internet για διάστημα άνω των 10 ημερών στην περίπτωσή μου).
Όπως καταλαβαίνετε, ως καταναλωτής νιώθω εξαπατημένος. Μέσω του δικτυακού τόπου της Forthnet γίνεται μια μαζική παραπλάνηση όσων αφορά την κάλυψη του ιδιόκτητου δικτύου της αλλά και τις καταστάσεις ενεργοποίησης των υπηρεσιών κάτι που δεν αφορά μόνο εμένα αλλά ένα μεγάλο ποσοστό μελλοντικών και ίσως και τωρινών πελατών της συγκεκριμένης εταιρίας που θέλουν να ενημερωθούν για την κάλυψη του δικτύου της και να επωφεληθούν της ελκυστικής προσφοράς της εταιρίας καθώς και την απαλλαγή τους από τα τέλη του ΟΤΕ. Επίσης θεωρώ απαράδεκτη την εξυπηρέτηση πελατών μιας και εύκολα ρίχνει την ευθύνη στον ΟΤΕ και σε καμία περίπτωση δεν μεριμνεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της έστω με πιέσεις προς τον ΟΤΕ ώστε να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα και ο τελικός καταναλωτής να έχει τις υπηρεσίες τις οποίες πληρώνει και του έχουν υποσχεθεί. Ακόμα κι αν το πρόβλημα είναι ενδιάμεσα και λέγεται «ΟΤΕ» η κάθε εταιρία έχει την ευθύνη να δίνει στον πελάτη της τις υπηρεσίες που υπόσχεται από την πρώτη μέρα που θα αρχίσει να τις χρεώνει κάτι που όμως δεν γίνεται στην περίπτωση της Forthnet.
Αντίστοιχες ή έστω παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική μου υπάρχουν πάρα πολλές σε σχετικά forums (όπως στο adslgr.com) και, όπως - υποθέτω - γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, όλο το τοπίο της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα είναι απογοητευτικό παρά τις εξαγγελίες και τους στόχους.
Παρακαλώ πολύ όπως διερευνήσετε το θέμα αυτό και προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτησή του.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.
Με εκτίμηση,
Τάδε Ταδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: