Έκδοση για κινητά τηλέφωνα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

DJMags Top 100

Αρχίζω με το ετήσιο Top100 του DJMag για όσους ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική (όσοι δεν ασχολούνται απλά προσπεράστε) του οποίου βγήκαν τα αποτελέσματα πριν 1-2 βδομάδες για το έτος 2007. Πρόκειτε για μια ψηφοφορία η οποία γίνεται μέσω του διαδικτύου και μπορούν να πάρουν όλοι μέρος απλά γράφοντας 5 ονόματα DJ κατά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με το ποιος σας ενθουσίασε αυτή την χρονιά. Δεν υπάρχει κάποια λίστα επιλογής, βάζετε όποιο όνομα σας καπνίσει και έτσι μπορείτε να ψηφίσετε ακόμα και τον κολλητό σας, DJ Παρτσαλάκη, που παίζει στην διπλανή καφετέρια του χωριού σας. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει de facto όποιος dj σέβεται τον εαυτό του να διαφημίζετε για να τον ψηφίσουν στο συγκεκριμένο περιοδικό.

Οφείλω να πώ ότι έμεινα έκπληκτος από ορισμένα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς. Για το μόνο που δεν έμεινα έκπληκτος ήταν για την πρώτη θέση του Armin van Buuren την οποία περίμενα τα τελευταία τρία χρόνια αλλά κάπου πάντα κολλούσε και δεν έπιανε την κορυφή. (Είτε αυτό το κόλλημα λεγόταν Tiesto είτε Paul van Dyk). Αυτό που με εξέπληξε λοιπόν ήταν η απότομη κάθοδος του PvD από την πρώτη θέση που κατείχε τα τελευταία χρόνια έξω από την 5δα, η άνοδος του Tiesto ξανά στην 2η θέση και η μεγάλη άνοδο στην 3η θέση του John Digweed καθώς και η επιστροφή του αγαπητού Sasha στην 5δα.
Τα συμπεράσματα που έβγαζα πάντα από αυτή την εκλογική μάχη ήταν ότι ο κόσμος που ψηφίζει ίσως μερικές φορές να μην έχει πατήσει καν σε κάποιο Club να ακούσει τον καλλιτέχνη τον οποίο έχει ψηφίσει. Και σίγουρα δεν ψηφίζει βάση των ικανοτήτων του ως DJ αλλά μάλλον ως προς τις ικανότητες του ως παραγωγό μουσικής (κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά αλλά είναι διαφορετικά να mixάρεις live κι άλλο να φτιάχνεις ένα δικό σου κομμάτι μιας και κάποιος που έχει ολοκληρωτική αντίληψη της μουσικής θα κάνει το δεύτερο αλλά θα κάνει και το πρώτο ακόμα καλύτερα ακόμα κι αν mixάρει κομμάτι άλλου καλλιτέχνη).
Πάνω σε αυτό λοιπόν βασίζομαι και λέω ότι ο Tiesto δεν έχει καμία θέση στην κορυφή των καλυτέρων DJ όταν απλά έχει ένα καλό γούστο στην Trance μουσική και ταυτόχρονα βγάζει καλά κομμάτια αλλά στην τελική σε live performances δεν μπορεί να mixάρει ούτε καν τα δικά του κομμάτια αποδοτικά.
Κάπου εκεί με παραξένεψε και η επιστροφή του Sasha στην 5δα μιας και ήταν μια νεκρή χρονιά γι’ αυτόν χωρίς να έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο (παρόλο που το μισό χρόνο ήταν κλεισμένος στο studio του ίσως για το ανερχόμενο Involver2 που όλοι αναμένουμε) ενώ και όσες λίγες εμφανίσεις έκανε δεν παρουσίασαν κάτι που να με εξιτάρει προσωπικά. Παρόλα αυτά, ίσως είναι ο μόνος γνήσιος DJ στην κορυφή μιας και δεν βασίζεται σε κομμάτια δικά του αλλά άλλων καλλιτεχνών και ξέρει πάντα να τα κάνει με δικό του τρόπο να ακούγονται διαφορετικά, βάζοντας την δικιά του πινελιά σε πραγματικό χρόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: