Έκδοση για κινητά τηλέφωνα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Η επιστροφή…

Μετά από ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας στο blog μου επιστρέφω δριμύτερος. Η περιπέτεια με την Forthnet φαινομενικά έχει τελειώσει. Μετά από 3 βδομάδες αναμονής τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε. Βεβαία μαζί με την διόρθωση του προβλήματος ήρθε και ο πρώτος λογαριασμός για το πρώτο δίμηνο. Εννοείτε ότι δε θα μου δώσουν αποζημίωση και ότι καταγγελία μάλλον έχω κάνει σε αυτούς ως τώρα μάλλον να μη πω που την έχουν γραμμένη.

Το παράδοξο είναι ότι έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τότε που έκανα την αίτηση διακοπής και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Με αυτή την εταιρία και να θέλεις να ξεμπλέξεις δεν μπορείς… Και να ’ταν μόνο αυτό. Οι ταχύτητες είναι απαράδεκτες. 1Mbps σύνδεση να κατεβάζω με ταχύτητες 256kbps από FTP του NTUA. Τα ίδια και χειρότερα από speed test. Μέχρι και το επίσημο της Forthnet τα ίδια χάλια. Βλέποντας τα στατιστικά βέβαια παρατήρησα κατάφερα να πιάσω ικανοποιητικές ταχύτητες (της τάξης αυτών που έπιανα όταν είχα 768) μόνο κατά τις 5 τα ξημερώματα κι αυτό για κάνα 10λεπτο μόνο (στοιχεία που πήρα από το router μου… σιγά μην έμενα ξάγρυπνος μέχρι τέτοια ώρα).
Πριν λίγες μέρες βέβαια μου ήρθαν επιστολές από Γραμματεία Καταναλωτή και ΕΕΤΤ που απλά η πρώτη ήταν κοινοποίηση της κοινοποίησης της καταγγελίας μου σε Forthnet και ΕΕΤΤ ενώ η δεύτερη ήταν κοινοποίηση της κοινοποίησης της καταγγελίας μου και κάποιων άλλων καταγγελιών στην Forthnet. Σας μπέρδεψα; Εγώ πάλι γιατί νιώθω ότι σε αυτό το κράτος μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί όλοι; Γιατί στην τελική και να γίνει κάτι, μάλλον κανα πρόστιμο θα επιβληθεί στην Forthnet το οποίο αν πληρωθεί ποτέ θα τα επωφεληθεί το «κράτος» (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί το κράτος σίγουρα δεν είμαι εγώ αλλά ούτε κι εσείς μάλλον).
Υποτίθεται ότι όλα αυτά τα κάνουμε για να βρούμε το δίκιο μας κι όχι να πάρουμε εκδίκηση από την κάθε εταιρία παροχής υπηρεσιών που μας έχει ταλαιπωρήσει. Να μας δώσουν ότι μας έχουν τάξει και τους έχουμε πληρώσει και φυσικά αν γινεται (που δεν γίνετε ποτέ στην χώρα που ζούμε) να μας αποζημιώσουν. Κι αν το δούμε και από την άλλη μεριά, οποιοδήποτε πρόστιμο και να επιβληθεί στην Forthnet η σε οποιαδήποτε εταιρία θα είναι μια πάρα πολύ καλή φορο-ελάφρυνση για την εταιρία για όσους ξέρουν λίγο από οικονομικά. Άρα ποιο το όφελος; Μήπως γίνονται όλα για τα μάτια του κόσμου μόνο; Λέω γω τώρα;
Αλλά θα αφήσω για λίγο τα περι Forthnet και θα συνεχίσω σε πιο ενδιαφέροντα θέματα στα επόμενα post

Δεν υπάρχουν σχόλια: